Muzikaal weiland primeur op Landart Diessen

Laatst gewijzigd: vrijdag 9 september 2011 – 14:32 | Auteur: Peter Pim Windhorst
Met de iPhone in de hand zelf muziek maken

DIESSEN – Twee jongens lopen, elk met een koptelefoon op, over een weiland in de buurt van Diessen. Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos hebben een iPhone in de hand en wandelen over paden die de boer voor hen in het gras heeft gemaaid.

De twee componisten hebben het weiland in onzichtbare vakken verdeeld. Bij elk vak hoort een klank en het GPS-systeem van hun smartphone zorgt er voor dat ze de klank horen die bij het vak past waar ze in lopen.

Iedereen kan zo in dat weiland zijn eigen compositie maken door van vak naar vak te wandelen. Hoe het technisch precies werkt, daar doen de twee Tilburgse componisten nog wat geheimzinnig over. Als ze het systeem helemaal op orde hebben, willen ze hun eigen App lanceren.

Openluchttentoonstellling
Het muzikale weiland van Rob en Jeroen is een van de twintig kunstwerken op Landart Diessen. Het is alweer de vierde keer dat de openluchttentoonstellling wordt gehouden. De kunstwerken staan in het Turkaa-bos en langs De Reussel die zich hier door de weilanden slingert.

Landart
Lia Stravens bedacht Landart vier jaar geleden om stedelingen de schoonheid van het platteland te laten ervaren. Inmiddels heeft ze een commissie opgericht voor het selecteren van de kunstenaars. Veel van het praktische werk lijkt nog bij haar terecht te komen. Bij een korte wandeling langs de kunstwerken zwijgt haar telefooon geen seconde.

Toch blijft ze enthousiast. “Die kunstenaars zijn zo creatief. Het is elke keer weer een heel ander bos.”

Bron: www.omroepbrabant.nl