Kindermiddag LandArt Diessen: echte meestervervalsers in de dop!

“Wie weet wat een meestervervalser precies doet?” Het is even stil. “Wie van jullie heeft er wel eens van een meestervervalser gehoord?” De leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio kijken elkaar verwachtingsvol aan, kan iemand het zeggen? “Weten jullie dan misschien dat je met het vervalsen van schilderijen in hele grote huizen kunt wonen?” Er klinkt gelach. “Willen jullie ook eens weten hoe het is om aan een vervalsing mee te werken?” Instemmende gezichten: dat willen ze zeker! “Dan gaan we nu aan de slag!”

Onder leiding van Lia Stravens en kunstenaars Rob Verwer en Meg Mercx konden kinderen uit Diessen en omgeving vandaag meewerken aan het project ‘De Meestervervalsing’: een enorm kunstwerk dat alle records moet gaan breken. Iedere donderdag tot en met zondag is er voor de bezoekers van LandArt Diessen de mogelijkheid om mee te werken aan de ‘vervalsing’. Op deze speciale kindermiddag, die in samenwerking met De Bibliotheek Midden-Brabant werd georganiseerd , konden ook leerlingen van de basisschool een aanzet geven aan het schilderij.

En, dat leverde ijverige en creatieve kinderen op. Met een beetje hulp van de echte kunstenaars, ontstonden hele mooie ‘vervalsingen’. De kinderen deden zeker niet onder voor de volwassenen die LandArt hebben bezocht. Na afloop van het schilderen, konden de kinderen een rol spelen in een schilderij van Van Gogh. De Bibliotheek Midden-Brabant had een greenscreen geplaatst waar de jonge meestervervalsers voor konden gaan staan. Op de foto die daarvan werd gemaakt, leek het net of ze in het schilderij van Vincent van Gogh stonden. Een mooi aandenken voor thuis!

Bekijk hieronder een uitgebreid fotoverslag: