Geert Jan Jansen schitterde door afwezigheid op LandArt Diessen

Geert Jan Jansen schitterde door afwezigheid op LandArt Diessen

De buien trokken weg en de meestervervalsing ‘de Knotwilgen’ van Van Gogh, liggend in het Diessens landschap, ving de eerste zonnestralen op van de zaterdagochtend 19 september. Wat nog ontbrak aan deze mistige setting was een vervalste handtekening van de meester zelf, die het werk compleet zou maken voor het officiële meetmoment van zondag 20 september in het slotweekend van LandArt Diessen 2015.

Helaas bleek vervalser Geert Jan Jansen niet in de gelegenheid om het spreekwoordelijk vervalste puntje op de i (van Vincent) te komen zetten. Maar onvermoeid en geïnspireerd door de kunstexpositie schilderden tientallen bezoekers deze ochtend door aan de gezamenlijke meestervervalsing. Volgens begeleidend kunstenares Meg Mercx zijn er nog maar 21 panelen te beschilderen voor het doek volledig is vervalst.

Na het officiële meetmoment aanstaande zondag, zal het bekend worden of deze meestervervalsing een registratie krijgt in het Guinness Book of Records. Alle medeplichtigen die een bijdrage hebben geleverd aan deze vervalsing, zullen dan met naar en toenaam vereeuwigd worden. Tot en met zondag kunt u nog meedoen!

lees ook artikel Brabants Dagblad

Bekijk ook de beelden van zaterdag 19-9-2015

schilderen vervalsing Landart