Unieke beelden officiële meting vervalsing!

Notaris meet officieel de grootte van ‘Vervalsing van LandArt Diessen’

Op de laatste dag van de expositie LandArt Diessen zorgde notaris Arts uit Middelbeers voor de officiële afsluiter: de meting van de recordpoging Meestervervalsing van Van Gogh. Terwijl tientallen mensen voorbijtrokken om aan de kunstwandeling te beginnen, was een groep van zeker 30 wandelaars getuige van dit officiële moment. Initiatiefneemster Lia Stravens maakte het doek compleet door een vervalste handtekening van Van Gogh te schilderen.

Meer dan 470 wandelaars van de kunstroute schilderden de afgelopen twee weken aan de Knotwilgen van Van Gogh onder leiding van kunstenaars Meg Mercx en Rob Verwer. “En het is zo gaaf dat het werk ook echt lijkt, zelfs het gras dat plat ligt daar onderin, dat is gewoon te zien van een grote hoogte”, merkt Mercx op, na het zien van de foto’s die van hoog uit de lucht genomen zijn.
Bekijk deze unieke beelden in dit filmpje