Biobased Inspiratiedag LandArt Diessen 2017

Bij gelegenheid van elke editie van LandArt Diessen vindt er een inspiratiedag biobased plaats. Op basis van de resultaten in 2015 heeft Europees Commissaris voor Regionale Ontwikkeling mevr. Corina Cretu aangegeven er dit jaar bij te willen zijn. Een buitenkans, waarvoor we ons naar haar agenda hebben geschikt. Zij komt naar Brabant op woensdag 30 augustus. Gelet op de beperkte capaciteit moeten deelnemers zich vooraf registeren via lambert.vannistelrooij@europarl.europa.eu. Daarbij geldt: vol = vol.

Het Engelstalige programma is als volgt:

  • vanaf 13.00 ontvangst deelnemers, informele kennismaking in het paviljoen
  • 14.00-15.30 uur

Programma met Eurocommissaris mevr. Corina Cretu. Zij zal haar visie geven over de mogelijkheden die Europese regio’s met biobased productie hebben en hoe de EU hen hierin ondersteunt. Commissaris van de Koning Wim van der Donk gaat in op de Brabantse initiatieven en ambities. Lambert van Nistelrooij licht zijn boek “Let the Stars Shine” toe en nodigt ondernemers uit voor de kick-off van het initiatief van het Europees Parlement. Burgemeester Rian Palmen van Hilvarenbeek rondt het officiële gedeelte af.

De Eurocommissaris zal met andere gasten een actieve bijdrage leveren, onder meer door het onthullen van één van de kunstwerken, geplaatst in het landschap nabij de Reusel, waarmee LandArt Diessen officieel wordt geopend.

  • 15.30-16.00 uur

Verdieping op het thema door:

– Waldemar Kutt, Hoofd Bio Based producten, verantwoordelijk voor de aanpak van de bio gebaseerde economie in de EU. Hij zal aangeven welke initiatieven er op stapel staan en wat ondernemers er concreet mee kunnen.

– Johan Vos, namens BioCanDo!, waarin Avans Hogeschool een belangrijke rol speelt. De bekendheid over bio gebaseerde materialen wordt hiermee een boost gegeven.

Zij gaan met ondernemers en de overige aanwezigen in gesprek.

  • 16.30- 17.30 uur

Informele voortzetting rond de biobased materialen, tentoongesteld in het paviljoen. Hierna wandelen we de kunstroute. We sluiten de inspiratiedag, in aanwezigheid van de kunstenaars af met een hapje en drankje.