Hoge verwachtingen LandArt Diessen 2017

De verwachtingen voor LandArt Diessen 2017 zijn hoog. Opnieuw vormt het Brabantse landschap het toneel voor het samengaan van kunst en verantwoorde natuurlijke materialen. Bio-based vormt het uitgangspunt: kunstenaars gebruiken deze materialen, waarbij stoffen uit fossiele bron worden vermeden.

De 20 gerenommeerde kunstenaars zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Zij tonen hun LandArt creaties, speciaal voor Diessen gemaakt. Nieuw is dat verschillende kunstwerken ook in oktober nog eens worden getoond. De gemeente Gemert Bakel vormt dan het decor, tijdens een fieldlab over de toekomst van het Europese platteland. Bio-based biedt daarin belangrijke uitgangspunten voor bedrijvigheid en werkgelegenheid, overal in Europa. De tweede expositie is het resultaat van samenwerking, waaraan LandArt Diessen actief werkt.

In Diessen krijgt de bezoeker naast de kunstwerken tijdens de 4 km lange kunstroute ook specifieke informatie over wat bio-based producten voor U kunnen betekenen. Het paviljoen, bij de start van de route aan de Molenstraat 17a is hiervoor ingericht. Een mooi rustpunt, waar koffie en fris niet zal ontbreken.