LandArt Diessen 2017 open voor publiek

Jaarthema 2017: Breuklijn Verbindt

Van 31 augustus tot en met 10 september bent u welkom bij LandArtDiessen, de kunstwandelroute langs de Reusel en in het Turkaabos. Voor de negende keer maken twintig kunstenaars kunstwerken die in die omgeving of in het water passen. Het geheel geeft de wandelaar een unieke ervaring van het Midden-Brabantse landschap. Erop uit, wandelend en genietend van natuur, landschap en kunst, spreekt velen aan.

De kunstenaars, uit een viertal landen, werken met bio-based materiaal. Dit is materiaal afkomstig uit de landbouw, zoals uit stengels van aubergines, gras en aardappelzetmeel.  Door moderne bewerking worden een nieuwe materialen gemaakt. Op een duurzame, milieuvriendelijke manier komen inmiddels bioplastics en bouwmaterialen beschikbaar. Het thema voor 2017 ‘Breuklijn Verbindt’, dat hierop is geïnspireerd, zal zeker aan uw verwachting beantwoorden.  Naast de vier km lange wandelroute met 20 kunstwerken treft u in het paviljoen een expositie aan van de nieuwste biobased producten. Het project BioCanDo, met medewerking van Avans Hogeschool speelt hierin een hoofdrol.

Voor groepen zijn speciale arrangementen met een gids. Voor groepen scholieren is er de mogelijkheid om samen met een kunstenaar de route te lopen. Onderweg zijn diverse bankjes waar men kan verpozen. In het paviljoen aan het begin van de route kan men iets drinken.

De organisatie verwacht z’n 10.000 bezoekers. De entree is gratis.
Openingstijden: elke dag vrije toegang van 8.00-20.00u.

Stichting LandArt Diessen, Molenstraat 17A, Diessen

Bestuursleden: Anneke de Leeuw, Fred van Brederode, Lien Lavrijsen, Saskia Lubbers

Lia Stravens Voorzitter.