Duurzaam materiaal: wat is dat eigenlijk?

Veel mensen denken bij duurzaam materiaal alleen aan materialen zoals hout, riet, mos en stro. Duurzaam is echter een veelzijdig begrip dat door velen anders ingevuld wordt.

Bij LandArtBrabant verstaan we eronder dat het materiaal herbruikbaar en/of afbreekbaar is. We willen dat er geen fossiele grondstoffen worden gebruikt (denk hierbij aan plastic, wat gemaakt wordt van aardolie). Hierdoor wordt de CO2 uitstoot verminderd en wordt de circulaire economie bevorderd (door het hergebruik van materialen).

Materiaal dat bio-based wordt genoemd, heeft een plantaardige oorsprong. Voorbeelden hiervan zijn plastic gemaakt van aardappelzetmeel, papier gemaakt van gras, etc.

Er zijn op het moment al veel producten van plantaardige oorsprong, dus bio-gebaseerd. Wat dacht je van koffiebekers, eierdoosjes, mosselkratten, bloempotten, servies, bestek, verf en afwasmiddel. Deze producten exposeren wij in een kleine expositieruimte bij “de Nachtegaal”.

We proberen met LandArtBrabant ook de bewustwording van mensen te vergroten door ze te wijzen op de voordelen van het kopen van bio-based producten. We kunnen immers allemaal on steentje bijdragen aan een schonere, gezondere wereld!