LandArtBrabant komt naar Eersel

Van 28 augustus tot en met 19 september organiseert Stichting LandArtBrabant in opdracht van de gemeente Eersel een kunstwandelroute in Wintelre. De route van 5 kilometer is vrij toegankelijk en loopt langs het Grootmeer en Kleinmeer. De start is bij Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1 in Wintelre. De route is met pijlen aangegeven en dus zelfstandig te lopen.

Twintig kunstenaars uit heel Nederland hebben speciaal voor deze tentoonstelling een kunstwerk gemaakt. Lia Stravens, initiator van LandArtBrabant, licht toe: “Het zijn unieke kunstwerken die je nergens anders hebt gezien”. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en staan langs de route, in het bos en op het water. “Er wordt een verbinding gemaakt tussen de natuur waar je doorheen wandelt en de kunst.” Enkele werken blijven na afloop van de tentoonstelling staan en gaan langzaam in de natuur op. Bij de start is ook een expositie over biobased materialen. Voor groepen kan ook een rondleiding door een kunstenaar gegeven worden. 

‘Hooidier/takkenbeest’ van Michael Hoedjes - LandArt Diessen 2017
‘Keep an eye out’ van Marc Limousin - LandArt Diessen 2012

LandArtBrabant is in januari 2020 ontstaan als opvolger van LandArt Diessen. “Na tien succesvolle edities in Diessen kregen we ook aanvragen om LandArt op andere plekken in Brabant te organiseren”, legt Lia uit. Zoals de gemeente Eersel, die voor deze expositie het dorp Wintelre koos. De komende jaren wil de gemeente onder het motto ‘Duurzaam verbinden’ ook in andere dorpskernen kunstexposities organiseren.