Aaik Rodenburg steunt kunstenaars LandArtBrabant

Landschapskunst verandert de omgeving en voegt hier iets aan toe. Kunstenaars die zich in deze kunstvorm specialiseren, werken vrijwel alleen met natuurlijke en duurzame materialen. Zo benadrukken ze niet alleen de verbinding met die omgeving, maar geven ze ook aan hoe je er met respect mee om kunt omgaan. Daarom laat Aaik Rodenburg kunstenaars ook met zijn biobased materialen werken.

Innovatie
Als oprichter van familiebedrijf Rodenburg Biopolymers heeft Aaik een focus op verduurzaming van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe productketens. Het bedrijf uit Oosterhout richt zich op de introductie en productie van natuurlijke grondstoffen voor de vervanging van fossiele grondstoffen. Ook ontwikkelt hij producten met zijn grondstoffen, zoals bioplastics. Producten die bijdragen aan slimme oplossingen voor problemen in een kwetsbare omgeving. De nadruk komt echter steeds meer te liggen op het helpen van klanten bij innovaties door het leveren van geschikte grondstoffen en bewerkte materialen. Steeds vaker gaat het bedrijf daarbij ook verbindingen aan met universiteiten en hbo-instellingen. Het resultaat kun je zien in de producten van de afnemers.

LandArtBrabant
Aaik Rodenburg steunt LandArt Diessen al bijna tien jaar. Hij ziet de nieuwe locatie van LandArtBrabant in de gemeente Eersel als een uitstekende kans om een nog breder publiek te bereiken. In het kunstwerk van Kees Ketelaars zijn door Aaik beschikbaar gestelde biobased materialen verwerkt. “Zo kunnen we bewustwording kweken en laten zien hoe natuurlijke materialen afkomstig uit de eigen regio een antwoord zijn voor de vervanging van fossiele grondstoffen.”

Tekst: Wim van Dijk

Aaik Rodenburg