Boeren is ook een kunst

Als voorzitter van de ZLTO was Hans Huibers diverse keren betrokken bij het zoeken naar duurzame oplossingen door tijdens de Dutch Design Week de creativiteit van kunstenaars en boeren bij elkaar te brengen. Nu stelt hij zijn bedrijf ‘Hoeve de Nachtegaal’ beschikbaar als startpunt voor de kunstroute van LandArtBrabant. “Met de groene corridor rond het Groot en Klein Meer direct om de hoek is dit de passende locatie, waar de gemeente Eersel naar zocht.”

 

Boerenslimheid

Als verzorgers van dier, plant, bodem en ecosystemen boeren voortdurend dingen op zoek naar oplossingen om slimmer hun werk te kunnen doen. Veel van die oplossingen komen voort uit het combineren van hoofd en handen. Innovatie, vernieuwing en verandering zijn kenmerkend voor de landbouw. “Het is boeren eigen,” concludeert Hans. “Hun aanpassingskracht is fenomenaal. Hun manier om theorie en praktijk te combineren zullen we in de toekomst steeds vaker nodig hebben.”

Inspiratie

“Boeren en kunstenaars hebben beiden de onorthodoxe kracht om breed te denken om zo tot opzienbarende oplossingen te komen. Dit zie je ook terug in het werk van de deelnemende kunstenaars van LandArtBrabant. Ook hier in Wintelre inspireren ze elkaar.”

Tekst: Wim van Dijk

Hans Huibers, geheel rechts, laat zich informeren door kunstenares Ria Bernards, eveneens uit Wintelre.