In september exposeren sinds 2008 kunstenaars die op een andere manier de natuur in haar omgeving willen benaderen, in het gebied Reuzeldal/Turkaa te Diessen. De verschillende kunstwerken die te zien zijn, zijn gemaakt van materiaal uit de omgeving, of van materiaal waardoor het landschap totaal anders wordt beleefd en een andere dimensie krijgt. Er is een vier kilometer lange wandelroute uitgezet die u langs alle kunstwerken zal leiden. Vanaf 2015 werd de landart tentoonstelling tweejaarlijks georganiseerd. Het bestuur van Stichting LandArt Diessen heeft besloten per 1 januari 2020 onder de naam LandArtBrabant verder te gaan. 

Aan het begin van de wandelroute bevindt zich een box met daarin de namen van de kunstwerken en de deelnemende kunstenaars. De kunstroute is toegankelijk voor zowel individuen als groepen, zoals bijvoorbeeld scholieren. Het traject is echter moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een groot aantal organisaties heeft reeds medewerking en ondersteuning aan dit evenement toegezegd. Toch zijn we nog altijd op zoek naar geïnteresseerde sponsors die willen meewerken aan dit project zonder winstoogmerk. Voor meer informatie hierover kunt u een kijkje nemen bij ondersteuning.

Stichting LandArtBrabant:

Lia Stravens, voorzitter

Fred van Brederode, penningmeester

Lien Lavrijssen, secretaris

Teuntje van de Wouw, lid

Lambert van Nistelrooij, adviseur

Klik op de bovenstaande foto en bekijk het boek ‘3 jaar LandArt Diessen’ waarin alle kunstwerken van 2008 tot en met 2010 zijn gebundeld.